Konyhabútor tisztítása

2023.01.11

A konyhabútor tisztítása nagyon kényes téma. Kattints a képre néhány hasznos tanácsért!

Ajtófrontok

Az ajtófrontok tisztítása rendkívül fontos témakör.
A divatos és elegáns magasfényű frontok bármely konyhabútort csodássá varázsolják. A magasfényű előlapok azonban nemcsak elegánsak, hanem rendkívül kényesek is. Ennek ellenére a magasfényű konyhabútorok tisztítása és ápolása egyszerűbb, mint azt sokan gondolják.
Töröld át a felületeket nedves ruhával, majd dörzsöld szárazra anélkül, hogy túl nagy nyomást gyakorolnál rájuk! Általános szabály: Először mindig nedves ruhával tisztítsd meg a felületet, ugyanakkor ne túl erősen, inkább rendszeresen, minden használat után! Hogy a felület mennyire kényes, az az adott anyag függvénye.

Szekrények és munkalapok

A konyhaszekrények legegyszerűbben egy nedves ruhával tisztíthatók. Kiegészítésként használhatsz valamilyen üveg- vagy háztartási tisztítószert is. A szekrény belseje nem maradhat nyirkos vagy nedves. Ügyelj rá, hogy tisztításkor a törlőruha ne legyen túl vizes! Tisztítás után töröld szárazra a szekrényeket, hogy a nedvesség ne jusson az illesztésekbe, és a bútor anyaga nehogy megszívja magát!

Hasonló szabályok vonatkoznak a munkalapokra is: Mindig azonnal töröld le a maradék vizet! A munkalapon használj vágódeszkát, hogy elkerüld a karcolásokat és sérüléseket, továbbá soha ne helyezz forró edényt a munkalapra!