Beépíthető gépek

2022.12.23

Amikor egy új konyhát tervezel magadnak dönthetsz úgy, hogy megtartod a meglévő berendezéseket, vagy úgy, hogy az új konyhádhoz illő sütőt, főzőlapot, mosogatógépet és hűtőt választasz, amiket a számodra legmegfelelőbb módon építesz be a konyhabútor részeként. Most ezt a négy alapvető beépíthető berendezést vesszük sorra, és megmutatjuk azok előnyeit, és elrendezési tippeket adunk hozzájuk.

Beépíthető sütő

A szokásos szabadon álló tűzhelyekkel szemben jó alternatívát nyújt egy konyhaszekrénybe szerelhető megoldás. Egy magasan elhelyezett tűzhelybe sokkal egyszerűbb behelyezni a nehezebb ételeket anélkül, hogy hajlongani kéne. Egy ilyen kényelmes magasságba helyezett sütő könnyebben is takarítható, és kényelmesen átlátható, egyszerűbben hozzáférhető a sütőtér felső része is. Az előnyös elérhetőség biztosításán felül pedig modern, kifinomult megjelenést kölcsönöznek a konyhának.Beépíthető főzőlap

Egy beépíthető főzőlappal elválaszthatod a tűzhelyet a főzőlaptól, így csökkentve a konyha zsúfoltságát. Egy tetszés szerint elhelyezett főzőlappal megoldható, hogy ha konyhaszigetre helyezed, kényelmesebb pozícióba kerülj a vendégekkel szemben, és beszélgethess velük főzés közben akár. Ha ilyen főzőlapot választasz, akkor helyet kaphatsz alatta az edények és egyéb a főzéshez közvetlenül szükséges eszközök számára.
Amikor beépíthető főzőlapot választasz, válaszd ki az üzemeltetés módját. Létezik elektromos, gáz, indukciós és kerámialapos főzőlap. Ahogy a tűzhely esetében is, itt is fontos a méret. Létezik egészen kis helyet elfoglaló, két edény melegítését biztosító főzőlap, és léteznek az átlag négy főzőterületnél nagyobb, illetve hasznosabb ovális formában melegítő főzőlapok is, illetve öt főzőterületet nyújtó lapok.


Beépíthető mosogatógép

A beépített mosogatógépek azon felül, hogy esztétikusan foglalnak helyet a konyhádban, a konyhabútornak megfelelő stílusú ajtó mögé rejtheted őket és nem szakítják meg a rendelkezésre álló munkafelületet sem, nem biztosítanak egyéb előnyt. Jellemzően ugyanúgy az alsó pult alá kell helyezni őket, így kényelmesen kipakolható a felső fiókjuk is. A mosogatógép-választásban az előző bejegyzéseink nyújtanak segítséget.

Beépíthető hűtőszekrény

A hűtőszekrényed lesz valószínűleg a legfontosabb készüléked a konyhában, hiszen folyamatosan üzemel, és ezt használod a legtöbb alkalommal is. Ha évek óta nem vásároltál új hűtőszekrényt, akkor érdemes megismerkedned azzal, hogyan változtak meg ezek a konyhai berendezések. A hűtőszekrény-választáskor ma már sokkal több szempont áll rendelkezésedre, és jobban ki tudod elégíteni a családod igényeit is. Gondold át, milyen magasságú, milyen mélységű és milyen szélességű készüléket választanál! Döntsd el, hogy szükséged van-e fagyasztóra, vagy hogy francia ajtós típust szeretnél-e! Érdemes megismerkedned a számos funkcióval is, amit egy hűtőszekrény biztosíthat. Ezekkel foglalkozunk majd a következő bejegyzéseinkben.